Alles in 1 Vergelijken

Als je gebruik maakt van internet, televisie en bellen kun je het beste kiezen voor een alles in 1 pakket. Je bent namelijk goedkoper uit wanneer je al deze diensten afneemt van dezelfde provider in plaats van verschillende aanbieders. Ben je op zoek naar het goedkoopste alles in 1 abonnement? Dan kun je het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijken en afsluiten doe je snel en eenvoudig bij de InternetExpert!

Kies alles in 1 voor de beste deal

De meeste mensen denken na het afsluiten van een abonnement niet na over het aanbod van concurrenten, zeker niet wanneer zij tevreden zijn over het huidige aanbod. Wanneer je al lange tijd bij dezelfde provider zit, is er echter een grote kans dat je meer betaalt voor je pakket dan nodig is. Ook als je alle diensten bij verschillende providers afneemt, ben je waarschijnlijk meer geld kwijt dan wanneer je voor een pakket kiest waarin deze diensten worden gecombineerd. Providers werken namelijk vaak met combikortingen waardoor de keuze voor een pakket erg aantrekkelijk is. 

Verschillende providers vergelijken

Het is moeilijk om te zeggen welke provider het voordeligste pakket aanbiedt. Dit is namelijk grotendeels afhankelijk van de eisen die jij aan een pakket stelt. Persoonlijke voorkeuren op het gebied van internetsnelheid en zenderpakketten bepalen voor een groot deel welk abonnement je kiest en dus welke voor jou het beste is. Vervolgens kun je de abonnementen die aan jouw wensen voldoen met elkaar vergelijken om de goedkoopste provider te selecteren. Wij helpen jou het goedkoopste abonnement te vinden met onze vergelijkingstool. Je kunt je nieuwe abonnement direct afsluiten zodat je zo snel mogelijk kunt profiteren van jouw beste deal.

Waar moet je op letten bij een alles in 1 pakket?

Als je verschillende abonnementen gaat vergelijken, is het belangrijk dat deze wel aan jouw wensen voldoen. Het is daarom handig om op een aantal zaken te letten voordat je een abonnement kiest. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • De postcodecheck
  • De soort internetverbinding
  • De internetsnelheid
  • De zenderpakketten
  • Het belpakket
  • De prijs

De postcodecheck

Er is een groot aantal providers actief, maar niet alle abonnementen die zij aanbieden zijn beschikbaar op jouw adres. Zo wordt het glasvezelnetwerk in Nederland steeds uitgebreider, maar nog niet iedereen kan er gebruik van maken. Bovendien kun je wanneer je voorkeur uitgaat naar kabelinternet slechts voor één provider in jouw regio kiezen. Voordat je gaat vergelijken is het daarom belangrijk om de postcodecheck te doen. Als je jouw postcode invult, zie je precies welke abonnementen je op jouw adres kunt afsluiten. 

De soort internetverbinding

Vrijwel iedereen kan kiezen tussen DSL en kabelinternet, in een groot gedeelte van Nederland zijn daarnaast ook glasvezelverbindingen beschikbaar. Iedere internetverbinding heeft voor- en nadelen. Kies je voor DSL dan kun je vaak profiteren van de laagste prijzen. De verbinding is echter niet altijd stabiel. Zeker wanneer je ver van het verdeelstation woont, kan de snelheid en de stabiliteit van je internetverbinding daar onder lijden. Vrijwel iedereen kan kiezen voor het snelle kabelinternet, maar deze verbinding is relatief duur. Doordat er regionaal geen concurrentie is, kunnen de prijzen namelijk hoog gehouden worden. Tot slot is het uiterst snelle en stabiele glasvezelnetwerk nog niet overal beschikbaar.

De internetsnelheid

De belangrijkste factor bij het vergelijken van abonnementen is de internetsnelheid. Je maakt namelijk ook bij het kijken naar de televisie gebruik van het internet. De internetverbinding en de daar uit volgende internetsnelheid is ook van invloed op de kwaliteit van digitale televisie. Wordt er in jouw huishouden vaak gebruik gemaakt van verschillende devices tegelijk? Dan heb je minimaal een internetsnelheid van 50 Mb/s nodig. Als er veel wordt gegamed of gestreamd is een hogere snelheid noodzakelijk om comfortabel gebruik te kunnen maken van je pakket. Alleen wanneer je minimaal gebruik maakt van internet, tv en bellen heb je voldoende aan een internetsnelheid van minder dan 20 Mb/s.

De zenderpakketten

Je kunt voor het allergoedkoopste alles in 1 pakket kiezen, maar als het zenderpakket niet aan jouw wensen voldoet, kan goedkoop als snel duurkoop blijken. Kijk dus altijd goed naar de inhoud van de basispakketten die providers aanbieden. Sommige providers bieden populaire zenders enkel tegen een meerprijs aan in een extra pakket, terwijl andere providers een uitgebreid basispakket hanteren. Ook aanvullende opties die digitale televisie zo aantrekkelijk maken zoals live pauzeren, opnemen en terugkijken worden bij de één tegen een meerprijs aangeboden terwijl ze bij een ander in het basispakket zitten. Kijk dus goed naar de opties waar jij gebruik van wilt maken en beslis of je eventueel bereid bent om hier een extra bedrag voor te betalen.

Het belpakket

Het aanbod van telefonie verschilt per provider. Breng daarom eerst in kaart hoe jouw belgedrag eruitziet. Bel je vaak naar mobiele nummers of juist naar het buitenland? Sommige providers bieden pakketten aan waarmee je onbeperkt kunt bellen in Nederland, naar mobiele nummers of naar het buitenland. Ook het starttarief, het tarief per minuut en de wijze van afronden van de gespreksduur kan per provider verschillen. Bovendien betaal je bij de ene provider niets voor het belpakket, terwijl andere aanbieders wel kosten rekenen voor dit onderdeel van jouw pakket. Dit zijn allemaal factoren die je mee kunt nemen in je vergelijking van de verschillende abonnementen. 

De prijs

Tot slot is natuurlijk de prijs van het abonnement belangrijk, want je wilt niet te veel betalen. Als je alle bovenstaande factoren hebt meegenomen in je vergelijking, heb je in ieder geval een overzicht van de abonnementen die aan jouw wensen voldoen. Nu kun je kiezen voor de aanbieder die deze diensten tegen de laagste prijs aanbiedt op jouw adres. Zo vind je gegarandeerd het goedkoopste pakket dat het beste bij jou past.

Abonnementen vergelijken en afsluiten

Bij de InternetExpert kun je alle providers en de abonnementen die zij aanbieden met elkaar vergelijken. Heb je een pakket gevonden dat voldoet aan jouw wensen? Dan kun je jouw nieuwe abonnement direct afsluiten. Ook een overstap van de ene naar de ander provider is binnen enkele minuten geregeld. Zo kun je al snel profiteren van de beste deal!