Glasvezel Vergelijken

Wie op zoek is naar een abonnement voor snel en stabiel internet, kiest voor glasvezel. Glasvezelinternet is niet alleen snel, maar ook zeer betaalbaar. Ondanks het feit dat het glasvezelnetwerk nog iedere dag wordt uitgebreid, kent het nog geen landelijke dekking. Wil je weten of jij een internet abonnement via glasvezel af kunt sluiten? Doe dan direct de postcodecheck.

Hoe werkt glasvezel?

Glasvezelinternet bestaat uit kabels waarin glasvezels verwerkt zijn. Data gaat door middel van lichtflitsen door de kabels. Deze lichtflitsen worden constant in een hoog tempo door de kabels gezonden waardoor er een digitaal signaal ontstaat. Glasvezelinternet is door deze werkwijze niet alleen snel, maar ook uiterst betrouwbaar. Om het glasvezelnetwerk te kunnen gebruiken voor digitale televisie heb je een decoder nodig die het digitale signaal omzet in een bruikbaar signaal voor de tv.

Waarom kiezen voor glasvezelinternet?

De belangrijkste reden om te kiezen voor glasvezelinternet, is dat je kunt profiteren van hoge snelheden. In tegenstelling tot andere internetverbindingen heeft het aantal gebruikers tegelijkertijd ook geen invloed op de snelheid. Als de één televisie kijkt en de ander een filmpje kijkt, blijft de snelheid gelijk. Het is ook een betrouwbaar netwerk, in tegenstelling tot DSL en kabelinternet is er bijna nooit een storing waardoor het internet wegvalt. De beveiliging van het netwerk is ook zeer goed, het is vrijwel onmogelijk om data te onderscheppen. Tot slot heb je een grote mate van keuzevrijheid. Aangezien er veel verschillende aanbieders zijn, kun je een goede vergelijking maken op prijs en inhoud.

Wat kost een internet abonnement?

De exacte prijs van het internet abonnement is afhankelijk van de snelheid die je kiest en van welke diensten je gebruik wilt maken. We kunnen wel in het algemeen iets zeggen over de prijs. Een internet abonnement is in de meeste gevallen duurder dan DSL en goedkoper dan kabelinternet met dezelfde snelheid. Om de exacte prijs van jouw abonnement te bepalen, kun je het beste de verschillende providers vergelijken met onze vergelijkingstool. Je vindt dan niet alleen het beste abonnement, je kunt direct de overstap naar de provider van jouw keuze regelen via de InternetExpert.

Uit welke providers kan je kiezen?

Het glasvezelnetwerk is aangelegd door Reggefiber en beschikbaar voor alle providers die glasvezelinternet aanbieden. Het is namelijk een open netwerk. Je kunt op dit moment kiezen tussen diverse providers zoals KPN, Online.nl en YouFone. Welke provider je kiest is volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren ten opzichte van een internet abonnement of combipakket.

Welke provider is de beste?

Wij kunnen je niet vertellen welke provider de beste is. Dat is namelijk afhankelijk van het abonnement dat je af wilt sluiten. Niet alle providers zijn in alle regio’s actief en bovendien verschillen de pakketten onderling sterk. We kunnen je wel helpen bij het vinden van de beste internetprovider in jouw persoonlijke situatie. Dit doe je met de vergelijkingstool waarmee je direct kunt zien welke aanbieding het beste bij jou past. Je kunt je beste deal direct afsluiten via de InternetExpert.

Glasvezelinternet op jouw adres

Het glasvezelnetwerk heeft nog geen landelijke dekking, daardoor is het mogelijk nog niet beschikbaar op jouw adres. Wil je weten of jouw woning beschikt over een aansluiting? Kijk dan in de meterkast of er een oranje kastje aanwezig is. Kun je geen oranje kastje vinden, kijk dan met de postcodecheck of het mogelijk is om een aansluiting op jouw adres te realiseren. In dat geval wordt er door een monteur een aansluiting in jouw meterkast gemaakt. 

Bevindt jouw locatie zich buiten het glasvezelnetwerk? Dan kun je nu helaas nog geen gebruik maken van het snelle glasvezelnetwerk. Het netwerk wordt echter dagelijks verder uitgebreid, dus in de toekomst kan glasvezelinternet wel voor jou beschikbaar worden. Het bedrijf dat over de aanleg van glasvezelkabels gaat is Reggefiber. Houd daarom de informatie van dit bedrijf in de gaten om te zien of er plannen zijn voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in jouw straat.

Internet abonnementen vergelijken

Is glasvezelinternet beschikbaar op jouw adres? Dan is het verstandig om de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken voordat je een abonnement afsluit. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet:

  • Internetsnelheid
  • Combipakketten
  • Prijs

Internetsnelheid

Het belangrijkste is de internetsnelheid van je abonnement. Zeker wanneer je een intensieve gebruiker bent, is een hoge snelheid geen overbodige luxe. De meeste huishoudens kiezen voor een snelheid van 50 Mb/s. Bij glasvezel blijft de snelheid altijd behouden, ook als er meerdere personen tegelijk gebruik maken van het internet. Intensieve gebruikers kunnen beter voor een hogere snelheid kiezen terwijl mensen die zelden gebruik maken van internet genoeg hebben aan 20 Mb/s. Kun je niet kiezen tussen 50 Mb/s of een hogere snelheid? Kijk dan eerst of je genoeg hebt aan 50 Mb/s. Je kunt de snelheid namelijk altijd gedurende het abonnement verhogen, terwijl een stap terug doen naar een lagere snelheid – en een goedkopere prijs – meestal niet mogelijk is.

Combipakketten

Wil je naast internet ook digitale televisie en/of vaste telefonie? Dan is een combipakket een voordelige optie. Je betaalt vaak een lagere prijs wanneer je alle diensten bij dezelfde provider afneemt. Wil je alleen internet, dan kies je alleen voor een internet abonnement en betaal je niet voor diensten waar je toch geen gebruikt van maakt. Inhoudelijk kunnen de pakketten voor digitale televisie en vaste telefonie sterk van elkaar verschillen. Verdiep je daarom in de inhoud voor je een definitieve keuze maakt. 

Prijs

Als je weet wat je wil, kun je de verschillende abonnementen vergelijken op prijs. Je vindt eenvoudig het goedkoopste internet abonnement met onze onafhankelijke vergelijkingstool. Zo vind je snel een abonnement dat aansluit bij jouw wensen zonder dat je teveel geld betaalt.

Vergelijken en afsluiten

Ben je benieuwd welke aanbiedingen de diverse providers voor jou klaar hebben staan? Doe dan nu een onafhankelijke vergelijking op de InternetExpert. Je kunt direct een abonnement bij de provider van jouw keuze afsluiten. De overstap wordt volledig voor jou geregeld. Regel vandaag nog een internet abonnement en profiteer van het snelle glasvezel.