Internet & Bellen Vergelijken

Wil jij geld besparen op jouw abonnement voor internet & bellen? Kies dan voor een pakket van dezelfde provider waarbij deze diensten gecombineerd worden. Je bent dan in de meeste gevallen minder geld kwijt dan wanneer je kiest voor verschillende providers. Je bespaart eenvoudig geld, terwijl je gebruik kunt maken van de kwaliteit die je gewend bent. Of zelfs meer! Je sluit een nieuw abonnement eenvoudig af bij de InternetExpert.

Eén abonnement voor internet & bellen

Kies je voor één abonnement voor internet & bellen, dan ga je voortaan bellen via de internetverbinding. Dit is een voordelige optie voor mensen die veel bellen vanaf een vaste telefoon. Je kunt kiezen voor verbindingen die gebruik maken van kabelinternet, glasvezel of DSL. Welke abonnementen er voor jou beschikbaar zijn, is afhankelijk van jouw adres. Doe dus altijd eerst een postcodecheck zodat je de beste deals op jouw adres met elkaar kunt vergelijken. Wil je ook gebruik maken van digitale televisie? Kies dan voor een alles in 1 pakket waar ook digitale televisie een onderdeel van is, dan kun je profiteren van een goede combikorting.

Waarom kiezen voor een combipakket?

Het is voordeliger om voor een abonnement te kiezen waarbij internet en telefonie worden gecombineerd, dan voor deze diensten losse abonnementen af te sluiten. Ten eerste is het telefoonabonnement in veel gevallen een gratis onderdeel, of betaal je een gereduceerd tarief per maand. Daarnaast kun je vaak kiezen voor voordelige belbundels die aansluiten op jouw belgedrag waardoor je nog goedkoper uit bent. Ook bellen buiten de bundel is met de voordelige starttarieven en belminuten erg goedkoop. 

Voordelen van een combipakket

Naast bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal aspecten die het overstappen naar een combipakket aantrekkelijk maken. Het is niet alleen een goedkopere optie, je hebt ook nog maar één aanspreekpunt wanneer je tegen zaken rondom het abonnement aanloopt. Bovendien heb je minder hardware nodig wanneer je kiest voor internet en telefonie van dezelfde provider. Tot slot kun je bij een overstap kiezen voor nummerbehoud. Dit is in de meeste gevallen een gratis service die ervoor zorgt dat je jouw huidige telefoonnummer behoudt. Dat scheelt weer een hoop regelwerk.

Combipakketten vergelijken

Om het goedkoopste pakket voor internet & bellen te vinden dat goed aansluit op jouw persoonlijke situatie, moet je op een aantal zaken letten. Zo weet je zeker dat je een abonnement afsluit dat bij je past zonder dat je daarvoor te veel geld betaalt. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet.

  • De postcodecheck
  • De internetsnelheid
  • De belpakketten

De postcodecheck

Niet ieder abonnement voor internet en telefonie is op jouw adres beschikbaar. Het is daarom handig om eerst een postcodecheck uit te voeren. Op die manier kom je er snel achter welke providers er actief zijn in jouw regio en uit welke abonnementen je kunt kiezen. Zo kun je bij kabelinternet in jouw regio bij slechts één provider afsluiten. Wil je gebruik maken van glasvezel? Dan kom je er met de postcodecheck snel achter of dit op jouw adres beschikbaar is. 

De internetsnelheid

De internetsnelheid die je kiest, bepaalt het comfort waarmee je gebruik kunt maken van het internet. Welke snelheid je nodig hebt om comfortabel te kunnen internetten, is afhankelijk van jouw internetgebruik. In de meeste gevallen kiezen meerpersoonshuishoudens voor een normale snelheid rond de 50 Mb/s. 

Huishoudens waarin veel online wordt gegamed of gestreamd kunnen beter kiezen voor een hogere snelheid. Bestaat jouw huishouden uit één persoon en/of wordt er minimaal gebruik gemaakt van het internet? Dan heb je aan een internetsnelheid van 20 Mb/s genoeg. 

Als je twijfelt, kun je beter voor een lagere snelheid kiezen. In de meeste gevallen is het namelijk wel mogelijk om tijdens je abonnement voor een hogere snelheid te kiezen, maar het downgraden van je snelheid (wat tot een lagere abonnementsprijs leidt) is vaak niet mogelijk.

De belpakketten

Het telefoniedeel van je combipakket wordt vaak als gratis extra service aangeboden waarbij je alleen voor het gebruik betaalt. Bel je niet, dan kost het je ook geen geld. Sommige providers vragen wel een bijdrage voor telefonie, maar deze kosten zijn altijd laag. 

Bij vaste telefonie via internet betaal je een starttarief en een tarief per minuut. Maak je gebruik van een belbundel? Dan kun je vaak onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand. Er zijn bijvoorbeeld belbundels beschikbaar voor bellen naar het buitenland, alle vaste nummers in Nederland of naar alle mobiele nummers. Zeker mensen die veel bellen, kunnen met een combipakket veel minder geld kwijt zijn aan belkosten. 

Hebben de mensen met wie jij veel belt een abonnement afgesloten bij dezelfde provider als jij? Dan is het soms mogelijk om gratis onderling te bellen. Zo kun je veel geld besparen op belkosten en belbundels. Natuurlijk moet het abonnement dan op andere aspecten ook aansluiten op jouw persoonlijke voorkeuren. 

Abonnement vergelijken en overstappen

Je vergelijkt de verschillende abonnementen voor internet & bellen die je af kunt sluiten op jouw adres eenvoudig bij de InternetExpert. Zo vind je eenvoudig een goedkoop abonnement dat aansluit bij jouw wensen omtrent internet en telefonie. Ook een overstap is bij ons zo geregeld. Regel vandaag nog jouw overstap en profiteer snel van de beste deal.