Internet, TV & Bellen Vergelijken

Je bent nog goedkoper uit wanneer je kiest voor een combipakket met internet, tv & bellen, oftewel een alles in 1 pakket. Dit komt doordat je profiteert van leuke kortingen wanneer je alle diensten van een provider in één abonnement combineert. Vrijwel alle providers bieden een combipakket aan waardoor er altijd een alles in 1 abonnement bij zit dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren. Je vergelijkt alle abonnementen snel en eenvoudig bij de InternetExpert. Je kunt je overstap direct regelen.

Waarom kiezen voor internet, tv & bellen?

Zit jij al jarenlang bij dezelfde provider? Dan is de kans groot dat je meer betaalt voor een abonnement dan nodig is. Als je de verschillende providers met elkaar vergelijkt, zul je zien dat er veel goedkopere deals beschikbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor een abonnement waarbij je hetzelfde betaalt als nu, maar gebruik kunt maken van een veel uitgebreider pakket. Wij adviseren altijd de verschillende deals van providers met elkaar te vergelijken zodat je een goedkoop abonnement kunt samenstellen dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Combipakketten vergelijken

Als je een nieuw abonnement af gaat sluiten, is het handig om eerst inzicht te krijgen in de wensen die jij hebt ten opzichte van internet, televisie en telefonie. Ben je tevreden over je huidige mogelijkheden of zou je eigenlijk graag meer zenders willen? Ben je tevreden over je internetsnelheid of heb je eigenlijk een hogere snelheid nodig om comfortabel te kunnen internetten? Pas wanneer je weet wat je zoekt, kun je een goede vergelijking maken die niet alleen is gebaseerd op de prijs, maar ook op de inhoud. 

Weet je niet goed waar je op moet letten bij het vergelijken van de verschillende combipakketten? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten:

  • De postcodecheck
  • De soort internetverbinding
  • De internetsnelheid
  • Het zenderpakket
  • De belpakketten
  • De abonnementsprijs

De postcodecheck

Niet alle abonnementen zijn beschikbaar op jouw adres. Met de postcodecheck filter je providers die niet actief zijn in jouw regio of internetverbindingen en -snelheden die niet beschikbaar zijn op jouw locatie er direct uit. Zo krijg je alleen aanbiedingen te zien die je ook daadwerkelijk af kunt sluiten.

De soort internetverbinding

Je kunt kiezen tussen verschillende internetverbindingen: DSL, kabelinternet en glasvezel. De snelste en meest stabiele optie is glasvezel, maar dat is nog niet overal beschikbaar. DSL is het goedkoopst, maar de stabiliteit laat het door verouderde koperverbindingen nog wel eens afweten. Met kabelinternet kun je ook hoge snelheden behalen, maar doordat er regionaal geen concurrentie is, betaal je vaak de hoofdprijs.

De internetsnelheid

De internetsnelheid die je kiest, is afhankelijk van de intensiteit waarmee er binnen jouw huishouden gebruik wordt gemaakt van internet, tv & bellen. De meeste huishoudens hebben voldoende aan een snelheid van circa 50 Mb/s. Intensieve gebruikers hebben een hogere snelheid nodig, terwijl mensen die alleen mailen en surfen voldoende hebben aan 20 Mb/s. Kies bij twijfel altijd een lagere snelheid: upgraden is vaak mogelijk, maar downgraden niet. De internetsnelheid die op jouw adres haalbaar is, wordt grotendeels bepaald door het soort internetverbinding die je kiest. 

Het zenderpakket

De basispakketten van providers verschillen onderling sterk. Waar je bij de één vrijwel alle zenders en opties in het basispakket hebt zitten, moet je bij de andere provider extra zenderpakketten aanschaffen. Bovendien biedt niet iedere provider dezelfde zenderpakketten aan. Kijk daarom goed welke zenders je wilt ontvangen en of je daarvoor moet bijbetalen. Ook handige opties zoals opnemen en terugkijken zijn vaak enkel tegen een meerprijs beschikbaar.

De belpakketten

In de meeste gevallen kun je gratis kiezen voor vaste telefonie en betaal je alleen voor het gebruik van de telefoon een starttarief en de gebruikskosten. Soms wordt er echter wel een klein bedrag voor het telefoonabonnement gerekend. Je kunt vaak profiteren van voordelige belbundels waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt binnen Nederland naar vaste en/of mobiele nummers of naar het buitenland kunt bellen. In een enkel geval kun je gratis bellen met klanten van dezelfde provider.

De abonnementsprijs

Door het grote aantal providers in Nederland is er veel onderlinge concurrentie. Dit heeft als voordeel voor jou als consument dat je kunt profiteren van de laagste prijzen. Als je de combipakketten op inhoud hebt vergeleken, kan je op zoek gaan naar het goedkoopste abonnement. Zo weet je zeker dat jouw goedkope abonnement voor internet, tv & bellen geen duurkoop blijkt te zijn en volledig voldoet aan jouw wensen.

Vergelijken en overstappen

De InternetExpert biedt je een onafhankelijke vergelijkingstool waarmee je binnen enkele minuten een abonnement kunt vinden dat voldoet aan al jouw wensen omtrent een combipakket. Heb je met onze vergelijkingstool jouw beste deal gevonden? Dan kun je jouw nieuwe abonnement direct afsluiten via de InternetExpert. Wij geven jouw gegevens door aan de provider van jouw keuze. De provider regelt direct kosteloos jouw overstap. Zo simpel kan geld besparen zijn!