Internet & TV Vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor een combipakket met internet & tv, zeker nu het gebruik van een vaste telefoon door de smartphone overbodig is geworden. Je bent het goedkoopste uit wanneer je kiest voor een combipakket in plaats van losse abonnementen voor internet en digitale televisie. Bij de meeste providers is het overigens niet mogelijk om een los abonnement voor tv af te sluiten, aangezien digitale televisie via de internetverbinding tot stand komt. Door de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken, kun je vandaag nog de beste deal scoren en overstappen met behulp van de InternetExpert.

Een combipakket voor internet & tv

Je hebt als consument de keuze tussen een groot aantal aanbieders van internet en digitale televisie. Providers maken daarbij gebruik van verschillende internetverbindingen – DSL, kabel of glasvezel – waardoor de snelheid en de stabiliteit van het internet onderling sterk verschillen. Bovendien zijn de zenderpakketten ook inhoudelijk verschillend, sommige basispakketten bevatten een groot aantal zenders en opties terwijl andere providers je voor een groot aantal zenderpakketten en digitale opties laten bijbetalen. Door te vergelijken vind je eenvoudig het combipakket van internet & tv dat het beste bij jou past tegen de laagste prijs.

Hoe kijk je digitale televisie?

Om gebruik te kunnen maken van internet en digitale televisie heb je de juiste hardware nodig. Met een modem wordt de internetverbinding op jouw adres tot stand gebracht. Je kunt daarbij – afhankelijk van jouw postcode – kiezen tussen DSL, kabelinternet of internet via het glasvezelnetwerk. Digitaal televisiekijken gaat via een decoder die het internetsignaal omzet naar een signaal dat geschikt is voor jouw televisie. Het zenderpakket en de diverse opties die je kiest bepalen van welke toepassingen je gebruik kunt maken. Er is meestal standaard een basispakket beschikbaar dat je uit kunt breiden met zenderpakketten en opties zoals live pauzeren, opnemen en terugkijken.

Waarom kiezen voor een combipakket?

Een pakket waarbij internet en digitale televisie gecombineerd worden is in de meeste gevallen goedkoper. Bovendien biedt digitale televisie een aantal handige voordelen zoals opnemen en pauzeren waardoor je kijkervaring verbetert. Ook de kwaliteit van het beeld is beter en het geluid is ook van een hogere kwaliteit. De abonnementen bieden daarnaast een grote mate van flexibiliteit, de extra opties en zenderpakketten kun je maandelijks wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen Fox Sports aanzetten tijdens het voetbalseizoen. Een laatste voordeel is dat de opnames worden opgeslagen in de cloud. Je kunt altijd en overal je opnames terugkijken op een device naar keuze. Providers hebben een handige app waarmee je ook op je smartphone of tablet televisie kunt kijken.

Combipakketten vergelijken

Ben je nieuwsgierig naar het aanbod van de verschillende providers? Dan is het handig om eerst jouw wensen in kaart te brengen. Alleen dan weet je zeker dat je niet alleen het goedkoopste abonnement afsluit, maar ook een pakket kiest dat inhoudelijk voldoet aan jouw voorkeuren. We hebben alle belangrijke aspecten voor het vergelijken van combipakketten voor je op een rijtje gezet:

  • De postcodecheck
  • De internetverbinding
  • De internetsnelheid
  • De zenderpakketten
  • De extra opties
  • De prijs

De postcodecheck

Je hebt er niets aan om combipakketten te vergelijken die je op jouw adres niet af kunt sluiten. Daarom kun je de aanbiedingen van providers die niet actief zijn in jouw regio of internetverbindingen die niet beschikbaar zijn er direct uit filteren. In elke plaats is immers één aanbieder van kabelinternet actief en het glasvezelnetwerk kent ook nog geen landelijke dekking. Met de postcodecheck krijg je een overzicht van alle beschikbare combipakketten op jouw adres, dat is wel zo makkelijk.

De internetverbinding

Afhankelijk van jouw locatie kun je kiezen tussen drie soorten internetverbindingen: DSL, kabelinternet en glasvezel. DSL is de goedkoopste optie, maar het nadeel van deze verbinding is dat de kwaliteit en de stabiliteit van het internet nogal eens wisselt. De meest betrouwbare en snelle keuze is glasvezelinternet, maar dat is nog niet overal beschikbaar. Je kunt vrijwel overal gebruik maken van het snelle kabelinternet, maar doordat er maar één aanbieder is, betaal je een relatief hoge prijs.

De internetsnelheid

De internetsnelheid die je kies is ook van belang voor het kijken van digitale televisie. Zeker wanneer je veel streamt of met meerdere personen tegelijk wilt internetten en/of tv-kijken is een goede snelheid geen overbodige luxe. De meeste mensen kiezen voor een snelheid van 50 Mb/s. Intensieve gebruikers kunnen beter een hogere snelheid kiezen, terwijl mensen die weinig gebruik maken van de diensten voldoende hebben aan een snelheid tot 20 Mb/s.

De zenderpakketten

Het basispakket dat providers aanbieden voor digitale televisie verschilt onderling enorm. Het aantal zenders is in de meeste gevallen beperkt. Als je wilt kijken naar een groter aantal zenders, filmkanalen of sportzenders kun je daar tegen meerprijs extra pakketten voor aanschaffen. Soms krijg je extra zenders voor een bepaalde periode gratis bij het afsluiten van een nieuw abonnement. 

De extra opties

Het voordeel van digitale televisie is dat je kunt profiteren van handige opties zoals live pauzeren, opnemen en terugkijken. Deze opties maken echter in de meeste gevallen geen deel uit van het basispakket. Je zult vaak een extra per bedrag per maand moeten betalen om hier gebruik van te maken.

De prijs

Tot slot is de prijs van het combipakket belangrijk. Als je precies weet wat je zoekt, kun je de verschillende pakketten op prijs vergelijken. Zo vind je in no time jouw beste deal.

Vergelijken en overstappen

De InternetExpert is jouw onafhankelijke vergelijkingssite. Je vindt bij ons met een paar muisklikken het beste combipakket voor internet & tv tegen de laagste prijs. Wil je overstappen naar een andere provider? Ook dat is bij ons in een paar minuten geregeld. Je regelt vandaag nog je overstap naar de provider van jouw keuze.